ԳԻՆՈՒ ՏՈՆԸ |
Գյուղի կենտրոնում՝ բեմի կողքին, ամբողջությամբ տարածվում է արբեցնող գինու բույրը. գետնին դրված մեծ տակառում տրորվում է խաղողը: Եվ եթե բեմից եկող ուրախ երաժշտությունը չլինի, եթե ինչ-որ հնարքով հնարավոր լիներ այդ պահին ստիպել գինի համտեսողներին և տանտերերին լռեցնել, հնարավոր կլիներ լսել... գինու ձայնը:
Վայոց ձորում յուրաքանչյուր ընտանիք ի ծնե գինեգործ է. ամեն մեկից կարելի է լսել մի հետաքրքիր խորհուրդ գինու մասին:
«Մաճառն անպայման կսառեցնեք, նոր կբացեք»,- զգուշացրեց գյուղացի մի կին, որը շատ ամուր սեղմեց պոլիէթիլենային շիշը մինչև այն փակելը:
Իսկ Արենիում հայտնի գինեգործ Հայկ Ոսկանյան (Ով հայտնի է Վալոդ անունով) բացատրեց, թե ինչու գինին անպայման պետք է պահել հորիզոնական վիճակով. «Այդ դեպքում գինին շփվում է շշի խցանի հետ և թաց պահում այն: Խցանը միշտ խոնավ լինելով ավելի է ուռչում և ամուր պահում գինի»:
No comments:
Post a Comment